sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Vuosihuolto ja vikalistan jatko

Niin niitä kilometrejä vain kertyy, että auto kaipaa tuoretta voitelua. Elokuun lopussa kilometrejä oli 193tkm ja oli vuosihuollon aika. Kaasuvaijerissa esiintyi muutama viikko sitten hieman jumiutumisen merkkejä, joten se vaihettiin samalla. Koko lysti oli töineen 285e, eli osat 168e ja työt 117e.

Vikalistaakin löytyi, joskin ensimmäiset listan rivit olivat vanhoja tuttuja.


* Etujarrulevyt ja palat kuluneet.
* Takajarrulevyt ja palat kuluneet.
* Oikea etukallistuksenvakaajan nivel välyksellinen.
* Vasen takapyöränlaakeri välyksellinen.
* Taka-akselin pitkittäistukien etummaiset helat rikki.
* Oikea etupyöränlaakeri pitää ääntä.


Saattahan noihin neljään viimeiseen jokunen ropo taas mennä. Jarrut laitan joka tapauksessa ensin. Katsastusaika alkaa 15.10, joten pitänee venyttää katsastusta viime metreille...

Rahoituspuolen hoidan niin, että auto on oma perheenjäsen jolla on oma tili. Tilillä olevalla rahalla huolehditaan katsastukset, varaosat, huollot ja muut korjaukset, mutta muut kulut menevät omista juoksevista menoista. Aiemmin tilille meni joka kuukausi 120e + kaikki omasta duunista saadut muutaman kympin päivärahat. Toukokuussa 2011 kuukausisumma nostettiin 320 euroon :-) Täytyy hakea sopiva balanssi jossain vaiheessa uudelleen, JOS nämä ylläri+projektimenot jossain vaiheessa laskevat. Pitkälti tuo on myös itsestä kiinni.

Kesärenkaat uusin eteen ensi kesäksi, koska haluan eroon edellisen omistajan hankkimista äänekkäistä ja huonoista Tigareista. Todennäköisesti tilaan Nokian Hakka V:t rengas-online.comista. Takana on viime kesänä vaihtamani Nokian Z G2:t.

Jossain vaiheessa tulee eteen myös takapönttöjen vaihto ja iskarit+jousitus. Saa nähdä mitä osaa sinne sitten tulee... Pakoputkessa ohjaava tekijä on hiljaisuus, ettei mouruava putki vie äänieristyksen ja poppivehkeiden panostusta pakkaselle. Iskareiden osalta merkki voisi olla Koni, mutta mahdollisesta madalluksesta en tiedä vielä.


Edit: Tässä vaiheessa tuli mieleen, että milloin koittaa se päivä, kun joku papparainen tulee kolmion takaa kylkeen niin että auto menee lunastukseen ja vakuutusyhtiö katsoo taulukosta korvaushinnaksi 1500e tms?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.