maanantai 10. lokakuuta 2011

DPD soittaa aina kahdesti

Kuriirisetä piipahti aamulla ovella ja soitteli perään, kun talo oli tyhjä. Sovimme että lastin voi tiputtaa pihalle skootterin pressun alle.

30kg Britannian tuliaisia

Tästä motivoituneena kävin työpäivän jälkeen Motonetissä ja ostin hallitunkin ja jarrunilmausletkun lisäksi pari kappaletta takanapoja. Napoja oli kahdelta eri valmistajalta eikä kummankaan pakkaus kielinyt siitä, että se olisi jonkun tunnetumman puulaakin valmistama. Päätin hajauttaa riskejä ja ostaa yhden molempia.

Eri valmistajien näkemys pakkauksista.

Kotona napoja tarkemmin ihmetellessäni huomasin, että toinen navoista on huomattavasti jäykempi pyörimään ja toinen rullaa sangen kevyesti. Kevyemmin rullaavasta paljastuikin tarkemmalla tutkimuksella maaginen kirjainyhdistelmä "SKF". Josko joku käy näitä joskus Motonetissä ihmettelemässä, niin vaatimaton muovipussi sisältää helmen ja pahvilaatikossa oleva ABSAllBrakeSystems on jäykkä. Pitänee käydä vaihtamassa osa lähipäivinä.

Takanavat olivat 110€ per puoli, karvainen hallitunkki 19€, jarrujen ilmausletku takaiskuventtiilillä 5€, purkki jarrunestettä 5€. Kanta-asiakkaaksi liittymällä sai 10% alennuskupongin, joten lapun täyttäminen kannatti.

Täytyy sanoa, että etulevy paloineen ovat sangen massiivisia verrattuna takapään tavaroihin. Tätä ajatusta ensimmäisen kerran pari tuntia sitten pyöritellessäni tuli mieleen, että mahtaa alla oleva 17" vanne tulla melko täyteen tavaraa, kun jarrusatulakin on entistä kookkaampi.

Tässä vaiheessa tajusin, että talvi on ovella ja talvirenkaat ovat 15".

2 kommenttia:

  1. Kävin vaihtamassa jäykemmän takanavan paremmin rullaavaan malliin. Toinen asiakas siinä odotellessa ryhtyi pitämään luentoa kuinka siinä oli varmaan vain stefan aiheuttamaa jäykkyyttä ja kuinka maailmassa on vain neljä laakerivalmistajaa, joten samaa paskaa tulee eri paketissa ja turhalla vaihtoreissulla ollaan. Totesin, että tilanne voi hyvin olla niin, mutta itse arvostan sitä, että kaupanteon jälkeen on hyvä mieli ja sitä tässä ollaan hakemassa. Ei siltä siihen löytynyt enää mitään naputtamista.

    Kävin myös varaamassa Mansen Autosta 215/45R17 Hakkapeliitta 4 -setin ja uudet Rodan-aluvanteet 800€ hintaan. Eipähän tarvitse enää jännittää sopiiko vermeet vai eikö sovi.

    VastaaPoista
  2. Lauantaina lähden tekemään säiden salliessa takapäähän koepurkua, mikä saattaa päättyä hammasten kiristelyyn tai onnelliseen remonttikaljan korkkaukseen. Sitä ennen pitäisi finalisoida kunnostuksen alla oleva takasatula...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.